Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2007

Ο Καθολικός Προστάτης Άγιος των Ερωτευμένων Και Ο Ορθόδοξος Προστάτης Άγιος Του Έρωτα!!!


Ο Άγιος Βαλεντίνος, κατά τους Καθολικούς, είναι ο άγιος προστάτης των ερωτευμένων. Αυτό αφίλητε στο ότι ο λόγος που αποκεφαλίστηκε, ο Άγιος Βαλεντίνος, ήταν επειδή συνέχισε να τελεί γάμους νέων ζευγαριών ακόμα και μετά τη ρητή απαγόρευση του Κλαύδιου.
Στις μέρες μας, ο Άγιος Βαλεντίνος, είναι ο άγιος προστάτης των ανθοπωλών, ζαχαροπλαστών, κοσμηματοπωλών και της αλυσίδας καταστημάτων "Ρεζέρβα".

Εμείς οι Ορθόδοξοι έχουμε άλλον Άγιο προστάτη του Έρωτα!!! Και αυτός δεν είναι άλλος από τον Άγιο Πρεβέζης (μεγάλη η χάρη του)!
Ο Άγιος Πρεβέζης ήτω Μητροπολίτης του Νομού Πρεβέζης (Νικοπόλεως). Την εποχή εκείνην ο Άγιος, Πάνσοφος, Πανάγαθος, Ενάρετος Πρεβέζης χάριζε απλόχερα τας ηδονάς του με τας ευλογιάς του σε ανύπαντρες, αρραβωνιασμένες, παντρεμένες, ζωντοχήρες και χήρες, γονατίζοντας ταις κάτωθεν του πετραχηλίου του και δίνοντας αυτών τον αγιασμόν του. Επειδή ήτω Πανάγαθος και Φιλεύσπλαχνος, φρόντιζε και για τους συγγενείς- άντρες, παιδιά και λοιπούς - αυτών, δίνοντας τους θέσεις εργασίας. Μερικοί μάλιστα εξ αυτών των κύριων, με την πολύτιμη βοήθεια και ευλογία του Αγίου, ανέβηκαν σε υψηλά κοινωνικά στρώματα. Και οι γόνοι αυτών συνεχίζουν να παραμένουν σε ύψιστα κοινωνικά στρώματα εις τον Νομό Πρεβέζης. Βέβαια οι άλλοι πατέρες της εκκλησίας, που ήτω ζηλόφθονες, σαν έμαθαν της αγαθοεργίες του, καθαίρεσαν τον Άγιο! Ύστερα από την καθαίρεση του, εκείνοι που σαν τον έβλεπαν, γονάτιζαν έμπροσθεν αυτού φιλώντας τας χείρας του ευεργέτη τους με ευσέβεια, έλεγαν ότι αν ξανάρθει ο Άγιος εις την ένδοξη και αξιοπρεπή πόλη της Πρέβεζας, θα τον λιθοβολήσουν!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

χμχμχμχμχμχμ
σα να έχεις δίκιο
:P

r3b3t0skil0 είπε...

ε, λιγάκι δίκιο το έχω... :P