Σάββατο 17 Μαρτίου 2007

Χριστιανισμός Vs Νεοπαγανισμός

-Ουυυυυ... Σατανιστές!

-Μας σφάξατε, φονιάδες!

-Γιατί εσείς τι μας κάνατε;

-Καταστρέψατε τα μνημεία μας!
Κάψατε την Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας!

-Θα βράσετε στην κόλαση, αντίχριστοι!


Βρήκα τυχαία μια σελίδα που λέγεται ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΠΛΗΞΙΑ (arhaioplixia.org). Ο σκοπός της, λέει, είναι: να απαντηθούν τα πολλά και διάφορα λάθη εκείνων των οπαδών της αρχαιότητας, κυρίως των Νεοπαγανιστών και των "αρχαιολατρών" εθνικιστών, που εξαιτίας μιας παρανοϊκής και υπερβολικής υποστήριξης τους προς την αρχαιότητα και λόγω μιας εθνικιστικής ερμηνείας του αρχαίου κόσμου, τείνουν να ξεχνούν τα αρνητικά σημεία της αρχαιότητας και να επιτίθενται στην ιστορία του εκχριστιανισμένου ελληνισμού και του Βυζαντίου, την οποία και απορρίπτουν σφοδρότατα.

Στην ουσία απαντάει σε 105 επιχειρήματα των επικριτών του Χριστιανισμού για την μη ορθότητα του, την "αισχρότητα" του και τις "πολιτισμικές δολοφονίες" που διέπραξε.

Κατά την γνώμη μου, ίσως να είναι λάθος ο όρος Νεοπαγανισμός που χρησιμοποιεί, γιατί ο ιστότοπος με αυτόν τον όρο αναφέρεται κύριος στους "πιστούς" της Πολυθεϊστής Ελληνικής παράδοσης, ενώ ο Νεοπαγανισμός ( που στην ουσία είναι μία "ανακατασκευή" αρχαίων θρησκειών που σχετίζονται με τη Φύση και έχουν τις ρίζες τους σε αυτόχθονες παραδόσεις προσαρμοσμένων στον μοντέρνο κόσμο) έχει πολλές μορφές, που στηρίζονται σε παραδόσεις διαφόρων αρχαίων φύλων, όχι μόνο των Ελληνικών! Είναι ένας "αχταρμάς" και η έννοια του πολύ γενική, όχι συγκεκριμένη. Αφού, ο καθένας που παίρνει από τους αρχαίους και μεσαιωνικούς πολιτισμούς ότι του αρέσει και πετάει ότι δεν του αρέσει, ύστερα κάνει μια μείξη αυτών που είναι σε εκείνων αρεστά και τα δοξάζει, συνήθως αποκαλείται Νεοπαγανιστής. Το μονό κοινό όλων των Νεοπαγανιστών είναι ο πολυθεϊσμός, η αγάπη στην Φύση και η χρήση μαγγανείας.

Αρκετές από τις απαντήσεις που δίνονται από τον συντάκτη ή τους συντάκτες αυτού του ιστοτόπου, δίνονται με πολύ ωραίο τρόπο, είναι τεκμηριωμένες ιστορικά (οι περισσότερες τουλάχιστον - δεν μπόρεσα να τα διαβάσω όλα, μου έφυγε το κεφάλι! :P ) και μπορώ να πω πως μπορούν να βουλώσουν όχι απλά στόματα, αλλά και κώλους (με το συμπάθιο!). Χάρηκα, γιατί το πλήθος των χριστιανών κάποιοι το θέλουν να είναι αμόρφωτο και "βαθιά νυχτωμένο", αλλά υπάρχουν κι οι διαβασμένοι!

Εγώ είμαι έξω από αυτά, γιατί αυτό που πιστεύω δε χρειάζεται αποδείξεις, αλλά αυτή την μάχη των Χριστιανών με τους πολέμιους τους την βρίσκω πολύ διασκεδαστική! Κι οι δυο πλευρές νομίζουν πως "οι μεν, κυνηγάν του δε" και τσακώνονται σαν τα κοκόρια! Κάποτε όμως, η θρησκεία ήταν το ισχυρότερο μέσο διακυβέρνησης και καθοδήγησης μαζών, γι' αυτό ήταν λογικό που σφάζονταν τότε. Η θρησκεία, δυστυχώς, πολλές φορές έγινε και γίνετε μέσο για την εκμετάλλευση της μάζας.

Σφαχτείτε, ωρέ... να έχουμε και με κάτι περνάμε την ώρα μας!

3 σχόλια:

ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ είπε...

Eγώ πάλι καλέ μου, νιώθω βαθειά Χριστιανή, αλλά καμμία σχέση με τη θρησκοληψία, τους δε ρασοφόρους (στην πλειονότητά τους τουλάχιστον) δεν τους έχω σε καμμία εκτίμηση... Νιώθω Χριστιανή γιατί αγαπώ όλο τον κόσμο, γιατί ποτέ δεν μπόρεσα να μισήσω ή να κάνω κακό σε κανένα, γιατί πάντοτε νιώθω μια ανάγκη μέσα μου να με σπρώχνει να βοηθάω τους ανθρώπους γύρω μου όσο & όπως μπορώ, γιατί η Παναγία μου έχει σταθεί πολλές φορές στη ζωή μου σε θέματα ζωής & θανάτου...!!!
Ωστόσο μακρυά από μένα η πόρωση & ο φανατισμός (σε οποιοδήποτε θέμα).
Και φυσικά τα πιστεύω του καθενός τα σέβομαι απόλυτα & πραγματικά!
Φιλιά & να είσαι καλά με τους αγαπημένους σου!

ΥΣ: Ευχαριστώ πολύ-πολύ για "το λιθαράκι"... Με συγκίνησες!

Mona Sax είπε...

πέφτει ξύλο;πού;που ρε;

r3b3t0skil0 είπε...

-ηλιαχτίδα, σωστή είσαι! Ο φανατισμός δε βγάζει πουθενά...
Αυτό με το "λιθαράκι" δε το κατάλαβα μωρέ!:)

-mona sax, σφάχτηκαν ελαφρώς στο δελτίο του Alter πριν λίγο! :P
Ούτε μέντιουμ να ήμουνα! χοχοχο!