Σάββατο 24 Μαρτίου 2007

Φτιάξε την δικιά σου θρησκεία σε τέσσερα απλά βήματα!

α) Θεοί - Θεότητες - Ανώτερα Όντα

Το πρώτο βήμα είναι να βρείς θεούς. Θρησκεία χωρίς θεούς είναι σαν πίπα χωρίς χύσιμο! Ο μονοθεϊσμός είναι ξεπερασμένος πλέον, επομένως πρέπει να βρείς πολλούς θεούς! Έχεις πολλές επιλογές, μπορείς να διαλέξεις κάποιους από τον αρχαίο ελληνικό πολυθεϊσμό, από τον αιγυπτιακό και τον κελτικό. Πάνω κάτω, όλοι μαζί είναι γύρο στους 1000 θεούς. Για να μην κουράζεσαι βάλτους όλους μέσα. Έτσι θα ελκύσεις και τους φιλέλληνες, και τους λάτρες της αρχαία Αιγύπτου και Ρώμης, και τους βρετανο-ιρλανδο-ισλανδο-γάλλους!

Αν θες να βάλεις θεούς επιλεκτικά, τότε πρέπει να συμπεριλάβεις οπωσδήποτε τους ακόλουθους θεούς και ανώτερες οντότητες:

Τουτατής, Έσους, Επόνα, Μπέλενους : είναι μερικοί από τις θεότητες των Κελτών Δρυϊδών, αλλά κατά κύριο λόγο πρεσβεύουν την ύπαρξη ενός υπέρτατου όντος, το οποίο βρίσκεται παντού στην φύση - και ως γνωστόν, η αγάπη προς την φύση είναι πάντα "in fasion" και φοριέται πάντως καιρού!)

Όσιρις και Ίσιδα : Αιγυπτικοί θεοί που το love story τους έχει αφήσει εποχή! Πουλάνε τρελά και διαχρονικά - τύφλα να έχει ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα.

Ερμής ο Τρισμέγιστος (ή Θώθ) : ο δάσκαλος των δυο παραπάνω θεοτήτων, παντρεύει την αρχαία ελληνική με την αιγυπτιακή παράδοση. Επειδή στο έργο του ( Ερμητικά Κείμενα) ανάφερε στον μονοθεϊσμό, πρέπει να βάλεις ένα υπέρτατο Όν, τoν θεό των θεών, είναι must!

Αφροδίτη : Αρχαία ελληνική θεά, γνωστή κι ως η θεά του έρωτα και ο έρωτας πάντα πουλάει!!!

Δίας : ο πατέρας των θεών της ελληνικής μυθολογίας, κάτοχος του κεραυνού και βασιλιάς του Ολύμπου. Αν βάλεις τον Διά, βάλε και την Ήρα, γιατί υπάρχουν πολλοί μύθοι με αυτούς πρωταγωνιστές και οι μύθοι θα σου είναι αναγκαίοι (βλέπε παρακάτω).

Άγγελοι : Στο μυαλό των ανθρώπων είναι όμορφα ανθρωπόμορφα πλάσματα με φτερά στους ωμους. Οι άγγελοι έχουν πολύ μεγάλη πέραση! Βάλε όλα τα τάγματα τους μέσα! Πρέπει να υπάρχει η σύγκρουση του καλού και του κακού. Αυτό δίνει μυστήριο και δράση. Μπορείς να μάθεις περισσότερα αγοράζοντας το βιβλίο των Εκδόσεων Λιακόπουλου, "Το Απόκρυφο Βιβλίο Του Ενώχ".

Δαίμονες : αυτοί και αν πουλάνε!!! Ο αιώνιος αγώνας καλού και κακού πρέπει να τονίζετε και να επισημαίνεται πάντοτε!

Η Υπέρτατη Θεότητα : μια θεότητα όλων των λοιπόν θεοτήτων είναι αναγκαία. Είναι κάτοχος της υπέρτατης δύναμης και μητέρα της φύσης. Βαλτή σε γένος θηλυκό για να προσέλκυσης τις φεμινίστριες. Είναι δοκιμασμένο και πιάνει!!!

Ο Κερατάς : ένας κερατάς χρειάζεται πάντα! Εκφράζει το μυστήριο, τον φόβο και όλους τους κερατάδες! Αυτόν μπορείς να τον βάλεις σαν σύζυγο της υπέρτατης θεάς για να έχει ένα ρομάντζο η όλη ιστορία. Το σκοτεινό και το φωτεινό γίνονται ένα.

Ο Χριστός : αν και είναι πολύ famous, δεν πείθει πλέον σαν θεάνθρωπος, για αυτό μπορείς να τον βάλεις σαν προφήτη και μάγο – έτσι πουλάει!


β) Μύθοι

Αφού βρείς τους θεούς, μετά βρίσκεις τους μύθους. Είναι απαραίτητοι και πρέπει απαραίτητος να εμπεριέχουν μυστικιστικά και παραφυσικά στοιχεία.
Είναι πολύ εύκολη διαδικασία. Απλά άνοιξε την εβραϊκή βίβλο, την σολομωνική, την αρχαία ελληνική μυθολογία, τους Ορφικούς, τον Ησίοδο, την αιγυπτιακή μυθολογία και την ινδική μυθολογία. Πάρε ότι σου αρέσει από αυτούς τους μύθους και μετά κάντους μια μίξη. Τα ονόματα των ηρώων μπορείς να τα αλλάξεις αν θες.
Ένα καλό παράδειγμα είναι ο μύθος τους Αδάμ και της Εύας που μετά έγινε Αδάμ και Λίλιθ. Αφού προσθέθηκε η Λίλιθ στον μύθο και δεν υπάρχαν μύθοι για βαμπίρ, η Λίλιθ έγινε παρουσιάστηκε σαν το πρώτο βαμπίρ. Βάλε το μυαλό σου να δουλέψει και φτιάξε καλύτερους μύθους!!! Σκέψου πως άλλοι μέσα από το μυαλό τους αλλάζουν ολόκληρη την ιστορία, εσύ δεν θα μπορέσεις να αλλάξεις έναν μύθο;!


γ)Ύμνοι Στους Θεούς

Άνοιξε πάλι τα βιβλία που αναφέρω παραπάνω και πάρε ότι σου αρέσει, άλλαξε τα λιγάκι και φτιάξε τους δικούς σου ύμνους. Η γλώσσα που σου προτείνω να τους γράψεις είναι τα λατινικά, έχουν μεγάλη πέραση! Δεν θα καταλαβαίνει και κανένας τίποτα. Οι ομοιοκαταληξίες στους στίχους είναι προαιρετικές. Ακόμα πρέπει να φτιάξεις και ύμνους στην αγγλική γλώσσα ώστε να δείχνεις πολιτισμένος Ευρωπαίος και να μπορείς να περνάς κάποια μηνύματα μαζικά. Οι Ύμνοι πρέπει οπωσδήποτε να υμνούν εκτός των άλλων, την φύση και τα ζώα (όχι εμάς, τα άλλα που είναι αθώα). Αν τραγουδιούνται σε ρυθμό εξάμετρο είναι πιο πιασάρικοι!
Είναι αναγκαίο και το να φτιάξεις μια goth μπάντα, ώστε τα μηνύματα σου να έχουν πρόσβαση στη νεολαία.


δ) Η Κοινωνική Προβολή Και Προσφορά

Το τελευταίο βήμα είναι να βρείς τρόπο να προβάλεις την θρησκεία σου και να καθορίσεις την στάση που θα κρατάς απέναντι στους πιθανός μελλοντικούς πολέμιους της.
Αν κάποιος σου «την πει», και σε κατηγορήσει ότι η θρησκεία σου είναι μια μούφα, τότε να απαντάς πως «το μόνο που επιδιώκει είναι η παγκόσμια Ειρήνη, η Αγάπη και η διάδοση της Πραγματικής και Ολοκληρωτικής Αλήθειας!». Μην ξεχνάς να τονίζεις τα εγκλήματα του χριστιανισμού.
Δεν κάνεις προσηλυτισμό, ο καθένας μπορεί να πιστεύει ότι θέλει… αλλά αν θέλει να μάθει την αλήθεια πρέπει να μυηθεί στην θρησκεία σου! Πρέπει να τονίζεις πως είσαι γνώστης του μυστικισμού, παιδί της Φύσης και γνώστης της τέχνης της μαγείας.
Να λες ότι οι θεοί μας έχουν περισσότερη ανάγκη, από ότι εμείς εκείνους. Να κατηγορείς και να εναντιώνεσαι στην θεοφοβία που είναι δημιούργημα των χριστιανών.
Ακόμα, πρέπει να λες πως, προσφέρεις στην κοινωνία κρατώντας παραδώσεις αρχαίων πολιτισμών ζωντανές. Δεν πειράζει αν οι παραδώσεις που υποτίθεται πως κρατάς είναι μπασταρδεμένες και συχνά ανύπαρκτες!
Τέλος, την θρησκεία σου, μην την αποκαλείς θρησκεία, αλλά οργάνωση! Είναι πιο trendy!


Καλά Παραμυθιάσματα!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν μου λες, τί λέει η στρατηγική σου, σε ποια φάση αρχίζεις και μαζεύεις χρήμα από τους πιστούς;
Αν δεν μαζεύεις λεφτά και δωρεές και κληρονομιές και περιουσίες, γιατί να φτιάξεις νέα θρησκεία; Κάνεις ένα τίμιο επάγγελμα και είσαι πιο άνετος... ;-)

r3b3t0skil0 είπε...

Αυτά είναι τα μυστικά του επαγγέλματος, δεν είναι προς δημοσίευση! Είναι σαν την "Μοναδική και Πραγματική Αλήθεια" που δεν πρέπει να είναι κτήμα όλων, αλλά μόνο των μυημένος και των εκλεκτών! ;-P