Τετάρτη 14 Μαρτίου 2007

Το Πείραμα της "Ομάδας Owen"

O Δρ A.R.G. Owen, στις αρχές της δεκαετίας του ’70, είχε μια ιδέα για να πραγματοποιήσει ένα πείραμα, όπου θα διαπίστωνε, αυτός και η ομάδα του, η Toronto Society for Psychical Research (TSPR), αν θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα φάντασμα.
Η ιδέα ήταν να στηθεί μια ομάδα ανθρώπων, άγνωστων μεταξύ τους, οι οποίοι αφού θα δημιουργούσαν ένα φανταστικό χαρακτήρα, θα προσπαθούσαν μέσω πνευματιστικής συγκέντρωσης, να έρθουν σε επαφή μαζί του και να λάβουν μηνύματα και άλλα ψυχικά ή φυσικά φαινόμενα - ίσως ακόμη και μια εμφάνιση του φαντάσματος!
Τα αποτελέσματα του πειράματος που καταγράφτηκαν σε ταινία και σε audiotape - ήταν καταπληκτικά.

Η ομάδα - που αποτελούνταν από οχτώ άτομα και έγινε γνωστή σαν "ομάδα Owen" - πρώτα κατασκεύασε το ιστορικό υπόβαθρο του φανταστικού χαρακτήρα. Σε συνεργασία μεταξύ τους, έγραψαν μια περιληπτική βιογραφία του προσώπου που αυθαίρετα ονόμασαν Philip Aylesford.

Τον Σεπτέμβριο του 1972 η ομάδα άρχισε τις συνεδριάσεις της, στις οποίες συζητούσαν για τον Philip και τη ζωή του, προσηλωμένοι στο να προσπαθούν να προκαλέσουν "Ομαδική Παραίσθησή". Ύστερα από κάποιες συνεδριάσεις, η ομάδα κατάφερε να έρθει σε επαφή με το πνεύμα του φανταστικού χαρακτήρα που είχαν δημιουργήσει. Ήρθα σε επαφή μαζί του μέσω ψυχοκινητικών φαινομένων και ήχων από χτυπήματα του τραπεζιού - γύρο από το οποίο γίνονταν οι συνεδριάσεις.


Περισσότερες λεπτομέρειες για το πείραμα του A.R.G. Owen και της TSPR στις παρακάτω σελίδες:
http://paranormal.about.com/library/weekly/aa102201a.htm

http://www.ideopolis.gr/modules/news/article.php?storyid=73 (ελληνική σελίδα)
http://www.themystica.com/mystica/articles/p/philip.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: