Σάββατο 10 Μαρτίου 2007

Ποιοι ήταν οι Θράκες; (σύμφωνα με την Βικιπαίδεια και την πλειονότητα των ιστορικών)

Ο ιθαγενής πληθυσμός της Θράκης ήταν μια Ινδο-ευρωπαϊκή φυλή που καλούνταν Θράκες. Από νωρίς δέχτηκαν την πολιτιστική επιρροή των Ελλήνων διατηρώντας όμως για πολύ καιρό την γλώσσα και τον πολιτισμό τους. Καθώς δεν μιλούσαν Ελληνικά, θεωρούνταν από τους Έλληνες βάρβαροι. Οι πρώτες ελληνικές αποικίες στην Θράκη, ιδρύθηκαν τον 6ο αιώνα π.Χ..

Η Θράκη νότια του Δούναβη (εκτός από την περιοχή των Μπεσσί) για μισό αιώνα ήταν προσαρτημένη στην Περσία από τον Δαρείο τον Μέγα, που πραγματοποίησηε εκστρατεία στην περιοχή από το 513 π.Χ. έως το 512 π.Χ.. Η Θράκη κατακτήθηκε από τον Φίλιππο Β' της Μακεδονίας κατά τον 4ο αιώνα π.Χ. και ανήκε στον βασίλειο της Μακεδονίας για ενάμιση αιώνα. Μετά τον Γ' Μακεδονικό Πόλεμο, η Θράκη έγινε χώρα υποτελής στην Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Το 279 π.Χ. Κέλτες εισέβαλαν στην Μακεδονία, νότια Ελλάδα, και Θράκη και ενώ εκδιώχθηκαν γρήγορα από την νότια Ελλάδα και την Μακεδονία, παρέμειναν στην Θράκη έως το τέλος του αιώνα.

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%98%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B7

.......................................

Και αναρωτιέμαι τώρα εγώ, ο μικρός, αμόρφωτος και αφώτιστος νέος: Αφού οι Θράκες ήταν βάρβαροι και δεν μιλούσαν ελληνικά, τότε γιατί ο Θράκας, Ορφέας (γιός του Οίαγρου, βασιλιά της Θράκης / κατά άλλους, γιός του Απόλλωνα-ήλιου, από τον οποίο διδάχθηκε την μουσική / θεωρήθηκε ένας από τους βασικούς ποιητές και μουσικούς της αρχαιότητας / θεωρείται πως δίδαξε στην ανθρωπότητα τις τέχνες της φαρμακευτικής, της γραφής και της γεωργίας. Στενά συνδεδεμένος με τη θρησκευτική ζωή, ο Ορφέας ήταν οιωνοσκόπος και μάντης. Εξασκούσε μαγικές τέχνες, ιδιαίτερα την αστρολογία, ίδρυσε ή κατέστησε προσβάσιμα πολλά σημαντικά μυστήρια, όπως αυτά του Απόλλωνα και του "Θρακικού" θεού Διονύσου. Καθιέρωσε τελετουργικά, δημόσια και ιδωτικά, και υπαγόρευσε αρχικές και εξαγνιστικές τελετουργίες.) επιλέχθηκε να συμμετέχει στην Αργοναυτική εκστρατεία;

Ο Ιάσονας είχε πληροφορηθεί από τον κένταυρο Χείρωνα πως μόνο με τη βοήθεια του Ορφέα θα μπορούσαν να περάσουν άθικτοι από τις Σειρήνες.
Οι περήφανοι Έλληνες θα έπαιρναν μαζί τους έναν βάρβαρο;

Αφού οι Θράκες είχαν δική τους γλώσσα και δε μιλούσαν ελληνικά, τότε πως οι Ορφικοί Ύμνοι γράφηκαν και τραγουδήθηκαν στα ελληνικά;

Βρε, μήπως μας παραμυθιάζουν;

2 σχόλια:

Μαύρος Γάτος είπε...

Γουφ;;;;;;

(μισός Θραξ, μισός βλαξ)

Σ;))))

r3b3t0skil0 είπε...

Ξούτ... παλιόγατα!

;P