Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2007

Το αριστερό, το δεξί και το τρίτο το μακρύτερο!

Εκνευρίζομαι!.. Εκνευρίζομαι, όταν βλέπω ανθρώπους να πιστεύουν ότι ακόμα υπάρχει αριστερά και δεξιά. Εκνευρίζομαι ακόμα περισσότερο, όταν τους βλέπω όχι απλά να παραμυθιάζονται, αλλά και να πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης από άλλους, δήθεν συνδικαλιστές και πολιτικάντηδες του πρωκτού, που χρησιμοποιούν ως πρόσφαση, για την εξυπηρέτηση και την επίτευξη των αυτοσκοπών τους, ανύπαρκτες πολιτικές ιδεολογίες.

Δεν υπάρχει πλέον αριστερά και δεξιά! Υπάρχει μοναχά μια "παγκόσμια νέα τάξη πραγμάτων"! Απέναντι της, υπάρχουν εκατοντάδες εκατομμύρια όρθια, κοιμισμένα δίποδα που - εν γνώση τους ή έχοντας άγνοια συνήθως - δουλεύουν για αυτήν· και ένα τσούρμο ονειροπόλων, που νομίζει πως κάποτε θα μπορέσει να ξυπνήσει τους υπολοίπους και θα βάλει τα θεμέλια για νέα οράματα σε αυτόν τον ηλίθιο και ρημαγμένο κόσμο.

Δεν υπάρχει πλέον αριστερά και δεξιά! Υπάρχουν μονάχα οι πολυεθνικοί αφεντάδες και οι δούλοι τους. Μερικοί εξ αυτών των δούλων, καταφέρνουν (είτε υπηρετώντας πιστότερα τους αφεντάδες, είτε εκμεταλλεύοντας τους υπολοίπους, είτε και γιατί το αξίζουν πραγματικά) να βάλουν από μερικές εκατοντάδες έως και μερικές χιλιάδες ευρώ στην τσέπη τους παραπάνω από τους άλλους και νομίζουν πως ξαφνικά έγιναν και αυτοί αφεντάδες (σε αυτή την περίπτωση ισχύει το ρητό: αφεντικά και δούλοι, σκατά γινήκαμε ούλοι). Στην πραγματικότητα όμως, δεν αξίζουν πιότερο από μια τρίχα από τα αρχ... μαλλιά μου!

Δεν υπάρχει πλέον αριστερά και δεξιά, όπως δεν υπάρχει η έννοια της λέξης έθνος, όπως δεν υπάρχει ορθόδοξη πίστη, αξιοπρέπεια, φιλότιμο και ανθρωπιά. Η μοναδική αξία που γνωρίζει και αναγνωρίζει ο σύγχρονος άνθρωπος είναι η αξία του χρήματος. Οι ηθικές αξίες, μαζί με όλα τα παραπάνω, είναι θαμμένα κάτω από το αρρωστημένο χώμα αυτής της κακόμοιρης γης, παρέα με χημικά και πυρηνικά απόβλητα, με την ελευθερία, με την ιστορία, με την ευνομία, με την δημοκρατία, με τον Πυθαγόρα, τον Σωκράτη, τον Ζήνων και τους υπολοίπους ένδοξους και ξεχασμένους φιλοσόφους.

Καληνύχτα τώρα και... τα όνειρα σας σίγουρα θα είναι γλυκά, μιας που έχουν κάνει την ζωή σας πιο πικρή και από τους χειρότερους εφιάλτες σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: