Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2007

Το νέο cd single του Νίκου Καρβέλα "Ποιος φοβάται τον Πάσσαρη"

Το νέο cd single του Νίκου Καρβέλα, που έχει ως τίτλο "Ποιος φοβάται τον Πάσσαρη", περιέχει τρία τραγούδια: 1.Ποιος φοβάται τον Πάσσαρη 2.Η Λύση 3.Κουφαλίτσες.
Έκατσα από περιέργεια και το άκουσα ολόκληρο, για να να βγάλω κάποιο συμπέρασμα, μιας που έχει γίνει τόσο σάλος γι'αυτό. Έμεινα έκπληκτος, όταν διαπίστωσα πως, ο κορυφαίος εθνικός μας τραγουδοποιός, θέλησε μέσα από αυτή του την δουλειά, να περάσει κοινωνικά μηνύματα.
Το μουσικό ύφος, αυτού του cd single, μπορεί χαρακτηριστεί - επιεικώς - με τον όρο Punk Rock (έλεος!), μιας που η μουσική έχει punk στοιχεία και ο στίχος είναι πολιτικοποιημένος.
Μου αρέσουν τα κοινωνικά μηνύματα που θέλει να περάσει ο ποιητής, αλλά δεν μου αρέσει ο τρόπος με τον οποίον το κάνει.



Όσον αφορά το τραγούδι, για το οποίο έγινε τόσος σάλος, "Η Λύση", πιστεύω πως η σάτιρα του Λαζόπουλου ήταν τελείως άκυρη! Το τραγούδι σε καμία περίπτωση δεν περνάει το μήνυμα που ακούστηκε - δηλαδή το :λεφτά, φαΐ, γαμήσι. Το τραγούδι περιγράφει με καυστικό και καρβελικό τρόπο την πνευματική παρακμή της σημερινής εποχής. Και επειδή ο Καρβέλας είναι Καρβέλας, έβαλε ένα πιασάρικο ρεφρέν, για να πουλήσει, και φυσικά το πέτυχε!

Πριν κρίνουμε ένα τραγούδι, το ακούμε ολόκληρο, και πότε δεν ήμαστε προκατελημένοι με τον δημιουργό. Το κάθε τραγούδι, έχει από μόνο του την δική του προσωπικότητα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τις απόψεις σου περί προκαταλήψεων.. Αλλά νομίζω ότι υπερβάλλεις λίγο σχετικά με το σκοπό του "κορυφαίου εθνικού μας τραγουδοποιού" (κατά το "εθνικός σταρ", άραγε;).. Νομίζω πώς μάλλον χρήματα θέλει να αποκομίσει.. ;D

r3b3t0skil0 είπε...

Όλοι για το χρήμα δουλεύουν.