Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2007

Καυλά Χριστούγεννα!


Μου την σπάνε τα χριστούγεννα, γιατί πολλοί είναι αυτοί που προσπαθούν να κρύψουν την μιζέρια τους στολίζοντας τα σπίτια τους, τις αυλές και τις βεράντες τους πολύχρωμα λαμπιόνια. Όλοι προσπαθούν να ανέλπιστα να νιώσουν το "πνεύμα των Χριστουγέννων" και μια προσποιητή, ανύπαρκτη και φαύλα ευτυχία, που κρατάει μονάχα λίγες ψεύτικες στιγμές, χωρίς να ποτίσει με κάτι το αγαθό και το ενάρετο τις καταδικασμένες σε μαρασμό - από την πλασματική, εγωκεντρική και υλιστική κοινωνία - ψυχές τους.

Κάθε χριστούγεννα, πολλοί θυμούνται την ανθρώπινη φύση τους και προσφέρουν δωρεές σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς και σωματεία. Νομίζοντας πως δείχνοντας ευαισθησία μια φορά τον χρόνο θα αφεθούν από τις αμαρτίες τους και από την μαλακία που τους δέρνει.

Η πρώτη εικόνα που έρχεται στο μυαλό των περισσοτέρων από εμάς όταν ακούμε την λέξη "χριστούγεννα", δεν είναι η γέννηση του θείου βρέφους, αλλά ο 'Aγιος Βασίλης της Coca-Cola, με την μακριά, κάτασπρη γενειάδα του, να βροντοφωνάζει: "Χο-Χο-Χο!". Ίσως ακόμα και κάποια χριστουγεννιάτικα κινούμενα σχέδια της Disney.

Ακόμα, τα χριστούγεννα, θυμούνται όλοι πως έχουν οικογένεια και συγγενής και τρέχουν να τους επισκεφτούν η να τους τηλεφωνήσουν, για να δείξουν το δήθεν ενδιαφέρον τους και την δήθεν αγάπη τους. Άλλωστε, είναι ντροπή αν δεν πάρεις τηλέφωνο κάποιον συγγενή ή φίλο τα χριστούγεννα ή την πρωτοχρονιά, για να του πεις χρόνια πολλά . Τον υπόλοιπο χρόνο που τον γράφεις στα αρχίδια σου δεν είναι ντροπή; Αυτό δε το έχω καταλάβει ακόμα!

Είναι ξημερώματα χριστογέννων και λέω κάπου εδώ να αφήσω το "μουρμούρισμα". Να σας πω απλά: "χρόνια καλά και πολλά, με υγεία και ελευθερία" να έχετε, και κάπου εδώ να σας αφήσω για να πάω να κοιμηθώ.


Υ.Γ.1 Ποιο γκομενάκι θα μοστράρεις στο ρεβεγιόν;
Υ.Γ. 2 Ποιο ρουχαλάκι θα μοστράρεις στο ρεβεγιόν;
Υ.Γ.3 Ρε μαλάκα, λες να γεννήθηκε για εμάς;

Υ.Γ.(άσχετο) Το e-radio Κατάληψη θα είναι κλειστό γιατί τα έχει παίξει το pc μου. Θέλω επεξεργαστή και δεν έχουμε λεφτά για πέταμα. Το μέλλον του σταθμού θα το σκεφτώ μετά από τις γιορτές. (Βέβαια τώρα μπορεί να μου πεις: "εδώ δε σκέφτεσαι το δικό σου μέλλον, θα σκεφτείς το μέλλον του σταθμού;" Ε, και να το πεις,δίκιο θα έχεις!)

2 σχόλια:

Mona Sax είπε...

Χρονια Πολλα και Καλη Χρονια Νωντακο!!!!!

r3b3t0skil0 είπε...

Καλή χρονιά Μαράκι!