Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Έχασαν την εξεταστική γιατί το Αστικό δεν πήγε στην ώρα του…

Αναδημοσίευση από epiruspost.gr. 02/09/2009.

Μάταια χθες το πρωί, οι σπουδαστές του ΤΕΙ Πρέβεζας περίμεναν στην στάση το Αστικό. Το λεωφορείο, όπως συνηθίζεται, δεν φάνηκε την ώρα που είχε ανακοινωθεί το δρομολόγιο. Δεν φάνηκε ούτε μετά το ακαδημαϊκό τέταρτο κάνοντας πολλούς να πιστέψουν ότι η ακαδημαική χρονιά ξεκινά με τους χειρότερους οιωνούς.
Οι σπουδαστές περίμεναν για να φτάσουν στις σχολές του και να δώσουν μαθήματα, καθώς ξεκίνησε η εξεταστική τους και τα χρονικά περιθώρια που είχαν ήταν περιορισμένα. Έτσι η καθυστέρηση ακόμη και λίγων λεπτών μπορούσε να τους στοιχίσει την εξέταση, πράγμα που τελικώς για κάποιους δεν αποφεύχθηκε.
Οι περισσότεροι μετακινήθηκαν με ταξί προς το ΤΕΙ, ενώ όσοι θέλησαν να περιμένουν το αστικό δοκίμασαν για τα καλά τα όρια της υπομονής τους.
Το πρόβλημα με τα δρομολόγια του Αστικού, όπως σημειώνουν, είναι συχνό και το αντιμετώπισαν και την προηγούμενη χρονιά. Αυτή την φορά όμως πίστεψαν ότι θα υπάρξει κάποια συνέπεια, αλλά κάτι τέτοιο δεν φάνηκε και φυσικά η ανησυχία τους για το επόμενο διάστημα είναι μεγάλη.
Οι σχολές βρίσκονται εκτός της πόλης όπου διαμένουν και η πρόσβαση γίνεται μόνο με μεταφορικό μέσο. Κι όσοι δεν έχουν δικά τους αυτοκίνητα είναι υποχρεωμένοι να μετακινούνται με ταξί, γεγονός που εκτοξεύει τα μηνιαία έξοδα και επιβαρύνει τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Καλό θα είναι η Διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ να δει άμεσα το πρόβλημα και δείξει την απαιτούμενη συνέπεια στο πρόγραμμα που ανακοινώνει, αλλά και τον ανάλογο σεβασμό προς τους δεκάδες σπουδαστές της Πρέβεζας.

Πηγή: epiruspost.gr / Βάσω Σκουλίκα.